theme-sticky-logo-alt

Как да оползотворите терасата си – 5 идеи за закриване

Максималното използване на потенциала на вашата тераса е чудесен начин да разширите жилищното си пространство и да създадете красива външна зона. Независимо дали искате да се насладите на чаша кафе или да се отпуснете с книга, терасата може да осигури идеалното място за почивка и поемане на чист въздух. Има толкова много идеи, които могат да бъдат реализирани, за да се възползвате максимално от терасата си, но тук са представени пет идеи за затваряне, които със сигурност ще я превърнат в по-приятно и привлекателно пространство. Тези идеи за затваряне на терасата ще ви помогнат да създадете красива и приветлива тераса, на която да се наслаждавате години наред – от включването на зеленина и превръщането ѝ в удобен кът за сядане до добавянето на струнни светлини, които осигуряват топла и приканваща атмосфера.

Включете зеленина в терасата си

Зеленина на тераса

Ако разполагате с достатъчно пространство, включването на зеленина в балкона е чудесен начин да създадете по-спокойно и привлекателно пространство. Отглеждането на билки и цветя е чудесен начин да добавите цвят и аромат на терасата си, а освен това е и чудесно хоби. Има толкова много сортове билки и цветя, които са идеални за отглеждане на терасата, и те могат да се използват по различни начини. Растения като босилек и мента могат да се използват за създаване на вкусни и освежаващи напитки като студен чай и лимонада. Други сортове, като жасмин, са чудесни за придаване на аромат на въздуха. Можете да поставите саксийни растения на терасата си или да създадете повдигната градинска леха или сандъче. Ако изберете варианта със сандъче или градинска леха, уверете се, че на терасата има достатъчно естествена светлина, за да могат растенията да растат правилно.

Създайте удобен кът за сядане

Ако искате да издигнете терасата си на следващо ниво, създаването на удобен кът за сядане е чудесен начин да я превърнете в нещо повече от място, на което да се наслаждавате няколко следобеда в годината. Създаването на кът за сядане ще ви позволи да се наслаждавате на терасата си през цялата година и е чудесен начин да съберете семейството и приятелите си. Когато проектирате зоната за сядане, вземете предвид фактори като разположение, стил и материали. По отношение на оформлението и стила можете да изберете класическа или модерна система за сядане. Също така имате възможност да изберете комбинация от двете, което е чудесно, ако планирате да използвате терасата си както за забавления на закрито, така и на открито. Що се отнася до материалите, има много възможности за избор, като например плетеница, ратан, дърво и плат. В зависимост от стила, който сте избрали, можете да изберете различни материали. Когато планирате зоната за сядане, уверете се, че сте оставили достатъчно място за хората, за да се движат и разхождат удобно. Също така трябва да се уверите, че сте оставили достатъчно място за мебели и други аксесоари, като например осветление и растения.

Инсталиране на осветление

Осветление на тераса

Инсталирането на осветление на вашата тераса е чудесен начин да създадете приветлива среда и да удължите дните на терасата. Независимо дали искате да създадете романтична обстановка, или просто да удължите деня си и използването на терасата, добавянето на осветление е чудесна възможност. Има толкова много различни стилове светлини, които можете да използвате на терасата си. Някои от тях са предназначени за използване на открито и са водоустойчиви, а други не са. Ако искате да сте сигурни, че светлините ви са безопасни за използване на открито, проверете дали са водоустойчиви и устойчиви на атмосферни влияния. Ако искате да добавите светлини на терасата си, има много различни места, където можете да го направите. Можете да изберете една фокусна точка, например място за сядане, и да окачите светлини над нея. Можете също така да нанижете светлини между дърветата, стълбовете и парапетите. Има много начини да включите осветление на терасата си и това е чудесен начин да разширите използването на пространството.

Инвестирайте в мебели на открито

Създаването на кът за сядане е един чудесен начин за създаване на по-удобно и привлекателно пространство, но може да не е идеален, ако планирате да приемате големи групи или събирания. Ако искате да добавите кът за сядане, който е предназначен за големи събирания, например когато поканите приятелите си на питие или барбекю, инвестирането в мебели за открито е чудесен вариант. Съществуват редица различни стилове мебели, от които можете да избирате, когато проектирате по-голяма зона за сядане на терасата си. Съществуват и много различни видове места за сядане, от които можете да избирате. Някои често срещани варианти за сядане включват столове, дивани, пейки и маси. След като сте избрали стила за сядане, който ви харесва, можете да изберете цвета и материалите, които най-добре подхождат на визията, която искате да постигнете.

Заключение

Въпреки че терасата ви може да бъде чудесно място за релаксация и отмора, тя може да бъде и чудесен начин да поканите приятелите и семейството си да се съберат. Има толкова много неща, които можете да направите, за да разширите терасата си и да й добавите повече функционалност. С няколко прости и евтини идеи можете да превърнете терасата си в по-удобно и привлекателно пространство.

Предишен пост
Ремонт или реновация на терасата
Следващ пост
5 съвета за поддържане на топлината в дома през зимата
15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 https://pokrivi-bg.eu 300 0