theme-sticky-logo-alt

Качество и ефективност при изграждането на нов покрив

Изграждане на покрив

При изграждането на нови покриви има някои уникални предизвикателства, които може да не са налице при други видове сгради. Когато се строи къща, покривът често може да остане незабелязан – но когато не е правилно изграден, лошо изграденият покрив може да има катастрофални последици. Недобре изграденият покрив може да доведе до структурна повреда и течове, което може да доведе до скъпи ремонти или дори непоправими щети за вашия дом. Колкото и стресиращо да е изграждането на нова къща, процесът всъщност е доста прост, ако планирате предварително от първия ден. Следвайте тези шест стъпки, за да сте сигурни, че новият ви покрив е добре изграден от началото до края:

Определете вида на покрива си

Преди дори да помислите за изграждане на нов покрив, първо трябва да определите какъв тип покрив е най-подходящ за вашия дом. Видът на покрива ще определи външния вид на вашия покрив, както и вида на материалите, които могат да се използват. Ето някои от най-често срещаните видове покриви: 

  • Склон на покрива – Склонът на покрива се отнася до ъгъла, под който се движат керемидите. Наклонът на покрива ще определи количеството на необходимата поддръжка на покрива, а покривните специалисти могат да определят наклона на покрива въз основа на естетиката на покрива. 
  • Вид на покрива – Някои видове покриви са по-разпространени в определени региони на страната, затова е важно да знаете какъв вид покрив е най-подходящ за вашия дом.
  • Изработен срещу естествен покрив – Изработеният покрив е вид покрив, който се произвежда във фабрика. Естественият покрив, от друга страна, е вид покрив, който се изгражда със сурови материали като дърво, композитни материали и шингли.

Разработване на спецификация на покрива

След това ще искате да създадете спецификация за вашия покрив. Това ще помогне на вашия изпълнител да разработи своите планове и да прецени общата стойност на вашия проект. Започнете със създаването на спецификация на това как искате да изглежда новият ви покрив. 

  • Цвят на покрива – често това е най-важната спецификация. Въпреки че може да изглежда като очевиден избор, изборът на правилния цвят на покрива може да окаже значително влияние върху външния вид на вашия дом.
  • Вид на покрива – Естествените покриви се различават от много други видове покриви, така че е важно да изберете най-добрия вид за вашия дом.
  • Наклон на покрива – По-ниският наклон на покрива прави покрива да изглежда по-широк и по-плосък. По-големият наклон, от друга страна, прави покрива да изглежда по-тесен и ъглов. 
  • Стил на покрива – Стиловете се различават в зависимост от вида на използвания покрив. Стиловете могат да варират от фронтони, тавански/шиндли и много други

Изчислете разходите за вашия покрив

Покрив

След като съберете всички спецификации, ще можете да изчислите общата стойност на вашия нов покрив. Разходите за нов покрив варират в зависимост от много фактори, включително вида на покрива, който сте избрали, стила на покрива и дължината на покрива. За да получите точна оценка, обадете се на изпълнители във вашия район и ги помолете да изчислят цената на определен тип покрив. Най-често местните изпълнители на покриви ще могат да ви дадат подробна оценка, включваща всички такси за разрешителни, разходи за материали и изработка, както и общата стойност на проекта. Може да се наложи да преговаряте за някои разходи тук и там, но е важно да получите точна оценка, когато избирате изпълнител на покривни работи.

Наемане на изпълнител на покриви

РКЕМ ГРОУП

След като имате оценка за новия си покрив, ще искате да се обадите на изпълнител на покривни работи, който да го монтира. Ако строите нова къща, вероятно ще искате да наемете главен изпълнител, който да ви помогне с тази част. Ако поставяте нов покрив на съществуваща къща, може би ще успеете да се справите сами. Когато наемате изпълнител на покривни работи, поискайте от него да изброи всички свои пълномощия и професионални сертификати. Важно е да наемете изпълнител, който има необходимия опит за инсталиране на желания от вас покрив. Уверете се, че изпълнителят има необходимите сертификати и лицензи, които се изискват за инсталирането на вашия покрив.

Финализиране на договора и проверка

Когато сте готови да подпишете договора за новия си покрив, уверете се, че сте извършили всички проверки и сте подредили документите си. Изпълнителят на покривните работи вероятно ще изисква инспекция на дома ви, а за да получите разрешително, може да се наложи да бъде извършена инспекция от строителен инженер. Когато става въпрос за инспекции, е важно да наемете само изпълнител, който извършва практични, реални инспекции. Инспекторите, които извършват писмени инспекции, няма да могат да определят дали новият ви покрив е здрав и правилно монтиран.

Контролен списък: новият покрив не е разходка в парка!

Изборът на изпълнител е най-важната стъпка в изграждането на нов покрив. Уверете се, че сте намерили лицензиран изпълнител, който има дългогодишен опит в инсталирането на покриви. Не забравяйте да поискате оценка от няколко изпълнители, а също така да ги попитате дали имат препоръки, които могат да гарантират за работата им. Накрая попитайте изпълнителя колко време ще отнеме инсталирането на вашия покрив. Уверете се, че сте разбрали всички спецификации на вашия покрив, включително цвета на покрива, вида на покрива, наклона на покрива и стила на покрива. Не забравяйте да създадете спецификация за това как искате да изглежда новият ви покрив и да оцените цената на новия си покрив. Изградете силни взаимоотношения с вашия изпълнител на покривни работи и винаги не забравяйте да проследявате всички въпроси или притеснения, които имате относно вашия нов покрив.

Предишен пост
Професионални съвети за ремонт и обслужване на покривни системи
Следващ пост
Изберете най-добрите специалисти за ремонт на стени
15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 https://pokrivi-bg.eu 300 0