Защо да изберем ремонт на покриви с керемиди Тондах

Ремонт на покриви с керемиди и материали Брамак
04.02.2018
Show all
1. Керамиката – естествен строителен материал с мисъл за природата
Изходната суровина за направата на керамичните керемиди TONDACH® е глина – природосъобразен ресурс без вредни за здравето и околната среда химически добавки.
В днешно време темата с екологичността, естествените и био материали става все по-актуална. Замисляме ли се обаче истински какво заобикаля живота и децата ни? В така забързаното ни ежедневие все по-рядко отделяме внимание на връзката си с природата и как нашата намеса се отразява на здравето ни. Малко са кътчетата, където можем да се почувстваме сигурни и защитени. Затова е добре да си гарантираме поне спокоен и уютен дом, където естествените материали все още могат да ни предложат връзка с природата.
 
2. Еко качество – потвърдено и от европейския сертификат Natureplus
Natureplus – е международна организация за околната среда, чиито цели включват устойчивото развитие на стоителния сектор. Сертификатът “natureplus” е международно признат и определя степента на качество на строителни продукти. Tondach се гордее с притежаването на серфиката.
3. Керамичните керемиди са изключително дълготрайни
Керамичните керемиди са с отлично качество и здравина. Най-доброто доказателство за това са сградите, реализирани със системите Tondach. Технологията на производство в модерните ни заводи гарантира използването на керемидите в продължение на десетилетия. Периодът им на експлоатация надхвърля сто години, а свидетелствата за здравината на керамиката като строителен материал са многобройни и могат да бъдат намерени в различни архитектурни паметници и обекти със статут на културно наследство.
4. Не просто покрив, а цялостна система
Когато споменем покрив, в съзнанието ни е естествено да възникне първата асоциация за керемиди. Качественият и дълготраен покрив обаче не се състои само от тях. Те са съществената част, която се допълва от много други компоненти, които функционират в синхрон. С тяхната помощ се изгражда една цялостна покривна система.
Така например имаме нужда от завършващи елементи като капаци и крайни/завършващи керемиди, отдушници, елементи за вентилация, снегозадържащи системи и т.н. Но дори с тях говорим все още само за видимата част от покрива. Елементите като подпокривното фолио, скоби за фиксиране на керемиди и капаци, вентилационни ленти, уплътнения и обшивки са онази невидима част, която спомага покривът да работи като едно цяло и да ни предпазва от дъжд, бури, градушки и снежни виелици.
5. Подходящи за изграждане на нов, НО и за ремонт на стар покрив
Tondach предлага богато портфолио от модели керамични керемиди – както стандартен формат, така и керемиди голям формат. Голямоформатните се използват за изграждането на нов покрив, но са особено подходящи и при ремонт на стари покривни конструкции.
Ако дървената скара е в достатъчно добро състояние приложимите предимства са много:
• С по-големия размер на керемидите се полагат по-малко керемиди на м2 и съответно инвестираните средства са по-малко.
• Керемидите имат оптимално тегло на м2 – така дървената носеща конструкция не се натоварва.
• Възможност за хоризонтално и вертикално приплъзване на керемидите  сигурно напасване, без да се налага преподреждане на контра-летвите.
6. Проверено качество – 100% издръжливост
Покривът на всяка къща е изложен на атмосферните влияния и трябва да може да устои на промените във времето.
Керемидите Tondach са водонепропускливи и имат висока степен на мразoустойчивост. Това е постигнато чрез комбинацията от качествена изходна суровина и високотехнологичен производствен процес. Готовите керамични керемиди преминават през различни тестове за устойчивост и ни гарантират, че ще устоят на всевъзможните капризи на времето

7. Перфектно допълващи се компоненти

Всички части на покривната система се произвеждат в съответствие с най-добрите практики и технологични постижения, а отделните компоненти си пасват перфектно.
Така например всеки модел керемида Tondach разполага с определен набор от задължителни керамични и некерамични аксесоари. Някои от тях са предвидени специално за конкретен модел керемида и пасват към нея по най-добрия начин. В допълнение има и аксесоари с универсално приложение – например скобите за захващане, които осигуряват устойчивостта на покрива при бури.

33 години търговска гаранция

Да, правилно, 33. Tondach осигурява 33 години търговска гаранция на своите продукти, в случай, че е използвана цялата покривна система с всички задължителни компоненти.

Ако сте направили своя избор с продуктите на Тондах, можете да се свържете с нас на телефони 0893 859 855 ; 0885 092 812